Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Allvarligt varför bloggar jag inte + kettlebellskryt

 |  Publicerad 2012-06-27 09:00  |  Lästid: 2 minuter

Hej! Det var ett tag sen. Jag är på landet och har inte haft dator. Men nu har jag det. Datorn, bloggläsare. Bloggläsare, datorn. Så, nu känner alla varandra. Tränar ni nåt? Jag tränar väldigt lite just nu. Det är lite synd. På söndag ska jag dock till Göteborg och hälsa på när Pavel Tsatsouline och hans RKC kommer till Kettlebellcenter. RKC är en förkortning för Russian Kettlebell Certification (tror jag) och är för kettlebells vad symaskinskörkort är för syslöjden. Under tre dagar går massa PTar (tror jag) en utbildning med examensprov och allt och sen är dom certifierade instruktörer.

Jag ska inte bli certfierad. Jag ska bara hälsa på. Och intervjua lite och förhoppningsvis träna lite. Är ni redo för ett relaterat skryt? OK, här kommer det:

Som en del av examensprovet på/i RKC ska man göra nåt som kallas snatchtest. 100 snatchar med en 24 kilos kettlebell på fem minuter. Enligt Fredrik Högström på Kettlbellcenter är det ungefär två tredjedelar av deltagarna på kursen som klarar det. Aha! En utmaning tänkte jag och testade hemma på gräsmattan när det regnade som värst i förrgår.

Jag utgår från att jag antingen gjorde fel eller kollade fel på klockan, men OM (obs OM!) allt stämmer så gjorde jag dom 100 snatcharna på 3 minuter och 10 sekunder.

Nej, om man skulle springa och simma lite, så man kommer ner på jorden igen?

PS. Det kommer en film från min och Parisas ruffieträning. Men det går evinnerligt långsamt att tanka hem/upp den med mitt mobilinternet. Vi får se om jag lyckas under dagen/vill lägga upp en film när jag väsandas och nästa spyr efter att ha gjort typ 15 armhävningar.

 

Dela på Facebook
Tweeta